суббота, 22 февраля 2014 г.

Відбулися Шевченківські читання


З нагоди вшанування пам’яті Великого Кобзаря - Тараса Шевченка, 20 лютого в бібліотеці – філії №2 відбулися Шевченківські читання «І лине над землею Шевченкове святе слово…».

    Т.Г. Шевченко – велика і невмируща слава українського народу. В особі Т. Шевченка український народ ніби з’єднав свої найкращі духовні сили і обрав його співцем своєї історичної слави і соціальної недолі, власних сподівань і прагнень. Для багатьох поколінь українців – і не тільки українців – Шевченко означає так багато, що створилася ілюзія, ніби ми все про нього знаємо. Але Шевченко, як явище велике й вічне – невичерпний і нескінченний.

На відкриття читань були запрошені учні 9-А класу СШ №7 та вчитель Бутенко О. М., яка розповіла про відомі і невідомі сторінки біографії видатного українця. Учасники заходу взяли участь у вікторині ,та переглянули персональну ювілейну виставку «Струни Кобзаревого серця», яку презентувала завідуюча філії Курило О.Б.

Учасники заходу Терещук А., Іванова Н., Кляченко К.та інші декламували твори великого Кобзаря. Шевченківські читання завершились піснею на вірш Т.Г. Шевченка , у виконанні Долгодушевої Марії.

   Koжен зміг торкнутися серцем Шевченківських творів, пройнятися їхнім духом,тим самим виконати поетові заповіти.
 
 
 

 












 
 

3 комментария: