среда, 6 ноября 2019 г.

«Бібліотека@: перезавантаження» - проект культурного обміну між Львівською та Луганською областями



Ось і промайнули дні відрядження, які працівники Рубіжанської централізованої бібліотечної системи провели в Стрийському районі Львівської області в межах проекту культурного обміну між закладами культури Львівської та Луганської областей, за підтримки управління культури, національностей та релігії Луганської обласної державної адміністрації та департаменту з питань культури, національностей та релігії Львівської обласної державної адміністрації. До складу рубіжанської делегації увійшли: Сухоносова Інна, директор Рубіжанської ЦБС; Задорожна Валентина, провідний методист Рубіжанської ЦБС; Бондар Світлавна, завідувачка відділом абонементу центральної міської бібліотеки; Бригідер Ірина, завідувачка читального залу центральної міської бібліотеки; Приходько Олена, завідувачка бібліотеки-філії №2 та Козик Ірина, бібліотекар центральної дитячої бібліотеки.

Перший день перебування на Львівщині розпочався з офіційного знайомства бібліотек-партнерів. Працівники Стрийської районної бібліотечної системи на чолі з представниками влади, заступником голови Стрийської районної ради Василем Зубрицьким, заступником голови Стрийської РДА Оксаною Мелень, начальником відділу культури Юлією Курилишин, директором РЦБС Галиною Цуцуп, тепло зустріли нашу делегацію на теренах Стрийщини. За круглим столом керівники обмінялися досвідом роботи, поділилися здобутками, а також презентували мультимедійні презентації та креативні форми роботи у бібліотечній галузі. Музичним дарунком для нас став виступ Народного театру української пісні «Намисто» Стрийського РНД.



Другий день перебування розпочався благословенням настоятеля Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці о. Мирона Гринишина, після чого бібліотекарі мали можливість відвідати Народний дім та бібліотеку с. Йосиповичі, де працюють творчі, креативні працівники Анна Паталай та Оксана Дякович. 
Потім маршрут продовжився до музичної школи ім. Ф. Колесси смт. Дашава, яку очолює майже 30 років Заслужений діяч мистецтв України Степан Целюх. Гостинно нас зустріли: голова селищної ради Тарас Греськів, директор Народного дому Оксана Греськів та бібліотечні працівники Христина Торос і Лідія Поприк, які за круглим столом поділилися своїми доробками та перспективами.











Також наша делегація була запрошена до с. Миртюки, де ми познайомилися з працівниками культури Лесею Солтис та Світланою Москурою. Окрасою нашої туристичної мандрівки стало відвідування місцевого музею «Дідової аптеки», що додало нам бадьорого настрою та незабутніх емоцій, де ми мали можливість придбати цілющі трави, карпатські ароматні напої та чаї.

Третій день перебування на Стрийщині розпочався з вшанування пам’яті Українського Січового Стрілецтва на Меморіальному цвинтарі Січових Стрільців у с. Баня Лисовицька на межі Львівської та Івано-Франківської областей.
Хвилиною мовчання біля пам’ятного знаку ми вшанували Героя Стрийщини, уродженця с. Баня Лисовицька - Тараса Бруса, який віддав своє життя за майбутнє України, загинувши в АТО в 2014 році.

З історичним екскурсом, хронологічними подіями нас зустріла директор Музею-садиби Степана Бандери у с. Воля Задеревацька спадкоємиця Оксана Бандера, яка ознайомила зі сторінками життя та боротьби Провідника ОУН та його родини.




Завершальним акордом для нас стало вручення подарунків на згадку про окрасу маленької частинки України мальовничої Стрийщини, мандрівка курортним містечком Моршин та відвідування Львова.



















Любов до України об’єднує. Гарний настрій, позитивні емоції, усмішки на обличчях колежанок говорять про те, що Схід і Захід разом. Сподіваємось, що співпраця буде довгою, цікавою і приємною як для Луганщини, так і для Львівщини.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=548173725931881&id=100022177757539

Комментариев нет:

Отправить комментарий