суббота, 27 мая 2017 г.

Фестиваль мистецтва "Чілдрен Кінофест"

    Фестиваль мистецтва «Чілдрен Кінофест» запрошує мешканців області.
    VI Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» триватиме з 26 травня по 4 червня у двадцяти містах України.
    А ось у Сєвєродонецьку покази розпочнуться днем пізніше. До кінотеатру «Соврємєннік» бажаючі зможуть завітати з 27 травня по 4 червня о 9:00.
    Але для цього необхідно зареєструватися: обрати місто і фільми для перегляду, а також заповнити електронну форму на офіційному сайті фестивалю http://childrenkinofest.com/ua/schedule/. Зауважимо, що, насамперед, фестиваль повинен охопити глядачів, які є представниками соціально незахищених верств населення.
Усього до конкурсної програми, розрахованоїна глядачів від 4 до 14 років,увійшло сім фільмів, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. «Чілдрен Кінофест-2017» відкриється французькою анімаційною стрічкою «Життя кабачка», який отримав премію «Сезар» за найкращий дебют та оригінальний сценарій, а також був номінований на премію «Оскар».
Фентезі «Хлопчик у золотих штанях» спільного дансько-шведського виробництва здобув приз глядацьких симпатій на найбільшому європейському кінофестивалі для дітей «Cinekid».
     Цього року у програмі «Чілдрен Кінофесту» вперше представлено фільм з Латвії. Стрічку Яніса Нордса «Люблю тебе, мамо» високо оцінили критики – фільм отримав премію дитячої секції «Generation Kplus» Берлінського кінофестивалю й був висунутий на «Оскар» за кращий фільм іноземною мовою.
     Також глядачі побачать стрічку «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу» з Великої Британії, якає екранізацією бестселера англійської письменниці Джорджії Бінг, комедію «Вперед, до школи!» з Данії, мультфільм «Маленький монстр» від шведського ілюстратора, режисера і сценариста Теда Сигера.
     Україну у конкурсі фестивалю представляє фентезі-мультфільм «Микита Кожум'яка». Казка Манука Депояна вже зібрала на батьківщині понад 11 млн грн, також вийшла у прокат у Польщі й Туреччині.
    Переможець програми фестивалю визначиться глядацьким голосуванням – на вході до кінозалу гості отримають бюлетені, у яких мають поставитисвою оцінку.
    Поза конкурсом на маленьких глядачів чекатиме екскурсія до витоків кіно разом зі стрічкою «Люм’єр!». Колекцію відреставрованих робіт братів Люм’єрів склав Тьєррі Фремо – директор Канського кінофестивалю і один з головних кіноманів світу. Разом із його коментарями старовинні фільми перетворилися на сучасну комедію.
    Традиційно на закритті фестивалю буде показано володаря Гран-прі попереднього року. Цього разу глядачі побачать угорський фільм «Лапа» Роберта-Адріана Пежо, заснований на реальних подіях.
https://www.facebook.com/odalug/

Комментариев нет:

Отправить комментарий