пятница, 21 июля 2017 г.

Відзначили Міжнародний день шахів

Шахи – гра інтелектуальних і розвинених людей, що володіють математичним складом розуму, люблять розмірковувати, наперед прораховуючи можливі варіанти. Для цієї категорії людей і всіх, хто грає в шахи і засновано у 1966 році міжнародний День шахів, який відзначається щорічно 20 липня. Цього дня проводять різноманітні заходи та змагання. Українські шахісти приєдналися до цього у 2012 році.

20 липня 2017 року, у День шахів, працівники БФ №2 ЦБС, запросили до себе різновікових любителів шахів міста. Після привітання і побажань шахістам і гостям запропоновано було напружену шахову програму.
У затишній читальній залі Олександр Тарасенко, один з провідних шахістів міста, «екзаменував» у сеансі одночасної гри підопічних Василя Івановича, вихованців шахового гуртка Комплексу позашкільної роботи.


Одночасно, досить «обстріляні» шахісти клубу МКУ «Палац культури» «Гамбіт» під керівництвом В. Ф.Спасського змагалися у «міжсобойчику» – двоколовому блискавичному турнірі.



Підсумком Дня шахів було вшанування кращих. 




Найсильнішими у блискавичній грі були: Василь Коваленко, Ганна Литвинова та Павло Сирота.

 Найуважнішими юними шахістами стали: Мащенко Данило – найактивніший, Осипов Сергій – кращий захист та Січкар Іван – найцікавіша партія.



Після поєдинків, варто відмітити, не було зажурливих очей серед тих учасників, якім цього дня не дуже поталанило, бо час, що так непомітно сплив, було витрачено на корисну, улюблену та цікаву справу. Шахи – частина здорового способу життя, насиченого спілкуванням з однодумцями, що віддають левову частину свого дозвілля стародавній розумовій грі.
 Щоб добре грати, недостатньо лише гурткової шахової теорії, практики і змагань.

 Необхідна ще кропітка робота зі спеціальною шаховою 
літературою. 
В бібліотеці відкрилася інтерактивна виставка - гра «Шахова партія», 
яка знайомить  читачів з книгами, що розповідають
 про дивовижний і прекрасний світ шахів, 

де міжнародні гросмейстери розкривають
 вирішення багатьох 
шахових задач, 
діляться своїм досвідом і майстерністю.
 Виставка триватиме до кінця місяця і 
буде цікава широкому колу читачів.
   В сучасному читальному залі бібліотеки, обладнаному комп’ютерами, також є можливість через Інтернет знайти відсутню у фонді літературу чи конкретну шахову партію.

Комментариев нет:

Отправить комментарий