среда, 6 мая 2020 г.

Робота бібліотеки в умовах карантину


Бібліотечні установи міста закрилися на карантин, але не припинили своєї роботи. Вніс зміни карантин і в роботу бібліотеки-філії №2. Зараз колектив бібліотеки займається внутрішнею роботою: це робота з бібліотечним фондом та каталогами, складання списків та актів списання літератури, розробка сценаріїв та мультимедійних презентацій для майбутніх заходів, обробка великої партії нових книг тощо.

А ще карантин – це час для самоосвіти, підвищення кваліфікації, вивчення досвіду роботи інших бібліотек, тому під час карантину бібліотекарі долучилися до наступних вебінарів:
·           «Проектний менеджмент як невід‘ємна складова сучасної освіти»;
·            «Медіаграмотність та інструменти перевірки інформації: текст, фото, відео»;
·            «Альтернативна та додаткова комунікація – що це. Поняття мультимодальної комунікації»;
·            «Трудові права жінок в умовах карантину»;
·         «Всесвітній день здоров’я. Здорове харчування в умовах карантину»;
·         «Вплив вейпів на здоров’я підлітків»;
·         «Як допомогти дитині організувати здоровий простір проживання (дім, гуртожиток). Навички здорового способу життя та особистої гігієни»;
·         «Профілактика вживання підлітками слабоалкогольних напоїв та енергетиків. Вплив алкоголю на психічний та фізичний розвиток дитини»;
·         «Навички стресостійкості для бібліотекарів»;
·         «Використання YouTube для державних установ і організацій сфери культури»;
·         «Альтернативна та додаткова комунікація у цифрову епоху для соціальної інтеграції людей із розладами спектру аутизму і порушеннями мовлення» від компанії Huawei Ukraine спільно з соціальним підприємством «ДивоГра» та Національною спілкою журналістів України;
·         «Структура ІТ-сфери й можливості самореалізації. Кар’єра в ІТ: що варто знати для старту роботи»;
·         «Публічні заходи в бібліотеках на європейську тематику»;
·         «Каталогізація інтернет - ресурсів».
Та планують взяти участь ще в багатьох онлайн-вебінарах та тренінгах.
Наші бібліотекарі успішно закінчили онлайн – курси для менеджерів з культури та отримали іменні сертифікати за темами «Культурна журналістика», «Digital – комунікації», «Адвокація», «Партнерство і фандрейзинг», «Культура і креатівність», «Написання проектних заявок», «Медіа-пітчинг».
Також працівники бібліотеки навчаються цифрової грамотності на платформі «Дія. Цифрова освіта» та здобули сертифікати з таких тем: «Цифрові навички для вчителів», «Безпека дітей в Інтернеті», «Цифрова грамотність державних службовців 1.0. на базі інструментів Google».
А ще продовжують опановувати освітню онлайн – програму ITNation_2020, яка реалізується Громадською спілкою «Мережа Глобального Договору в Україні» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».
Таким чином, навіть в умовах карантину бібліотекарі продовжують наполегливо працювати та підвищувати свій професійний рівень та з нетерпінням чекати на зустріч з вами - наші шановні користувачі.






























Комментариев нет:

Отправить комментарий