воскресенье, 14 июня 2020 г.

Міжнародний день блогера


14 червня - Міжнародний день блогера. Верше його відзначили 16 років тому – 2004 року. Ідея заснувати свято прийшла в голову американському студенту зі Стенфорда. Хлопець просто запропонував в мережі зробити щорічний День блогера, і його ідею підтримали понад 500 осіб з різних країн світу.
Гадаю, для вас буде сюрпризом той факт, що перший блог був заснований у далекому 1992-му, адже у той час мало хто з українців узагалі знав, що воно таке, той комп’ютер.
Цим першовідкривачем став британець Тім Бернерс-Лі, головний творець Всесвітньої павутини та автор багатьох розробок у галузі інформаційних технологій, який публікував новини на своїй інтернет-сторінці.
БЛОГЕР - хобі чи професія? Блогерство не вивчають в університетах, для цього не потрібен диплом, писати блоги може кожен. Хтось вважає це своїм хобі, хтось професією, а дехто - і тим, і іншим. Їх називають «лідерами думок», а в Інтернеті деякі з них стають суперзірками. Стати блогером, здавалося б, дуже просто: треба лише мати вихід у Мережу, обрати зручну платформу (WordPress, Blogging, Livejournal, Instagram, Youtube або навіть Facebook), створити свій профіль-сторінку і демонструвати на ній свої таланти, думки чи розмаїтий внутрішній світ – хто чим багатий. Втім, самого лише бажання висловитися трохи замало для популярності – «диванних експертів» і провінційних «зірок Ютуба» хоч греблю гати. Але коли ти маєш свій «голос», тобто притаманну лиш тобі манеру подачі інформації, обираєш певну тему, у якій тобі є що сказати, і створюєш унікальний контент, то маєш усі шанси стати впізнаваним і відомим. А якщо добре постараєшся, то зможеш ще й монетизувати його – себто, почати заробляти. Поради блогерам-початківцям, які роблять перші кроки.
Крок 1. Якщо ви хочете стати блогером, насамперед варто визначитися з темою. Вирішіть, про що саме ви будете знімати відео чи писати.
Крок 2. Визначте, чи готові ви ділитися особистим досвідом із аудиторією.
Крок 3. Виділіть і заплануйте час на ведення блогу. Він має бути постійним і регулярним. Виходьте на контакт зі своїми фоловерами, запитуйте їхню думку та побажання — аби відчути, що саме цікавить аудиторію.
Крок 4. Намагайтеся під час зйомок відеоряду говорити чітко, щоб глядачі могли легко вас зрозуміти.
Крок 5. Важлива якість. Не трясіть сильно камерою та намагайтеся, щоб звук був гарним і чітким без зайвих шумів.
Крок 6. Якщо ви все ж вирішили знімати влог - підіть на курси з відеозйомки і хай вам щастить на цій ниві!

Комментариев нет:

Отправить комментарий