суббота, 26 мая 2018 г.

Міжнародний день миротворців ООН




 До цієї дати в  бібліотеці-філії №2 було проведено годину повідомлень "ООН:шлях до миру".


   Перша миротворча місія ООН була здійснена в 1948 році. На честь неї і була обрана дата для цього свята.
Міжнародний день миротворців ООН проголосила в 2002 році, призначивши його на 29 травня. Таким чином Організація Об'єднаних Націй хотіла висловити подяку всім миротворцям, самопожертва і відданість яких допомагає зберігати мирне становище в «гарячих» точках планети. Їх місія надзвичайно благородна, оскільки миротворці ведуть роботу щодо примирення ворогуючих сторін.
   В Україні офіційно відзначається з 2003 р, прийшовши на заміну національному святу День Миротворця, що відзначався 3 липня.
   Починаючи з 1992 року в військових операціях взяло участь 37 000 українських військовослужбовців, 50 з них — загинуло, передає УНН.

   Перша миротворча місія ООН була здійснена в 1948 році. На честь неї і була обрана дата для цього свята. Тоді Рада Безпеки ООН не припускала, що ця місія дасть старт продуктивній та тривалій роботі ООН на благо миру.
    Сьогодні учасниками таких місій є не прості піші патрульні, які з автоматом в руках стежать за порядком. Сучасні миротворці — це загони професійних військових, які використовують у своїй роботі саму високотехнологічну базу, щоб забезпечити дотримання режиму припинення вогню конфліктуючими сторонами. Вони допомагають відновлювати межі незалежних держав, є важливими дійовими особами на територіях, багато років схильних до збройних конфліктів.
   День миротворців відзначають учасники 18 діючих миротворчих операцій ООН і колишні миротворці, які вже зробили свій внесок в стабілізацію ситуації на планеті.









Комментариев нет:

Отправить комментарий